backup1

Cozapo staat voor "Contactgroep zwangerschapsafbreking na prenataal onderzoek".

De groep werd opgericht op initiatief van ervaringsdeskundigen en is sinds juni 2009 actief binnen Vlaanderen. Cozapo is een contactgroep voor ouders die een gewenste zwangerschap hebben beëindigd omdat prenatale diagnostiek ernstige afwijkingen bij het kind aan het licht bracht.
 
Cozapo wil ouders bij dit erg specifieke rouwproces ondersteunen. Een onzichtbaar kind wordt veelal vlug vergeten door de omgeving, maar maakt voor de ouders vaak op een wezenlijke manier deel uit van het gezin. Twijfels, schuldgevoelens, verdriet en zoveel meer kunnen soms makkelijker gedeeld worden met lotgenoten, alleen al omdat zij deze (h)erkennen. Tegelijk reikt Cozapo ouders een perspectief aan, op verder leven na een verscheurende beslissing.
 
Wie graag contact opneemt met cozapo kan dit steeds doen door te e-mailen naar: info@cozapo.org
We trachten ons best te doen om jullie mail zo snel mogelijk te beantwoorden.
 
Op onze website vinden ouders, professionelen en anderen informatie en documentatie over dit onderwerp.

 
Enkele reacties van deelnemende lotgenoten,
 
“Wat zo bijzonder is aan Cozapo is dat de mensen die als vrijwilligers voor en/of achter de schermen werken, allemaal mensen zijn die weten waarover ze spreken omdat ze het zelf hebben meegemaakt. Bovendien zijn er bij Cozapo geen taboes en is alles bespreekbaar. Cozapo is een uitlaatklep voor vele ouders omdat ze door hun (directe) omgeving vaak niet of onvoldoende worden begrepen.”
 
“Deze mensen zijn er altijd, om bemoedigende woorden te spreken en raad te geven. Ze luisteren naar ons verhaal en zorgen ervoor dat we ons thuis voelen, thuis bij lotgenoten. Ze slagen erin om mensen die op andere vlakken totale onbekenden voor mekaar zijn, heel dicht bij elkaar te brengen - tot het diepst van hun gevoelens.”
 
“Ze laten voor elkaar volstrekt onbekenden op een zeer persoonlijke manier met elkaar netwerken, op een gevoels-niveau dat voor anderen onbekend/onbestaand is. Niets is onmogelijk, en er zijn voor mekaar is een eerste (grote en belangrijke) stap in de richting van het verwerken van een immens verlies.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Onze folder downloaden? klik hier